RGHC TEMPO '34 VOOR MEER DAN SUCCESVOL HOCKEY ALLEEN
Dames1 Web_1.jpg Dames1_Bewerkt_2.jpg Dames1_bewerkt_3.jpg Dames1_Bewerkt_4.jpg Foto 1_Heren2_bewerkt.jpg Heren2_bewerkt3.jpg Heren2_bewerkt_2.jpg Tempo feest_bewerkt1.jpg Tempo feest_bewerkt2.jpg Tempo feest_bewerkt3.jpg

lidworden_informatie

Hockeyen in een eerste team, in een recreatief team of in een beginnersteam

.... bij Tempo '34 is het allemaal mogelijk, en op elk niveau.


FUNKEY HOCKEY 

Dit seizoen starten wij op woensdag van 16.00 uur tot 17.00 met funkeyhockey. Dit is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 en 5 jaar. Mocht u kinderen hebben die graag willen hockeyen en van deze leeftijd zijn dan willen wij uw kinderen graag uitnodigen om vrijblijvend vier trainingen kennis te komen maken met hockey.

De trainingen zijn laagdrempelig en hebben veel aandacht voor spelelementen. De nadruk zal niet altijd op het hockey liggen echter kinderen zullen spelenderwijs bekend kunnen raken met de hockeysport.

Voor meer info: [email protected]

 

SUPERMINITRAINING

Ben je 6 jaar oud en ben je benieuwd hoe leuk hockeyen is dan ben je op woensdagmiddag van harte welkom. Tussen 17:30 en 18:30 uur leer je al spelenderwijs de basistechnieken van het hockey.  Je kunt na maximaal 4 proeflessen besluiten of je wilt blijven hockeyen.Voor de proeflessen zijn goede sportschoenen en sportkleding voldoende.Een stick kan van de club geleend worden. Scheenbeschermers en een bitje zijn officieel verplicht maar tijdens de proeftrainingen nog niet noodzakelijk.Als je echt lid wordt dan zijn een hockeystick, hockeyschoenen, een bitje en scheenbeschermers wel verplicht.


JONGSTE JEUGD

F -jeugd:In het seizoen nadat uw kind 7 jaar geworden is (peildatum is 1 oktober), kan het deelnemen aan de competitie in een F-team.

F-Jeugd speelt 3 : 3Een F-team bestaat (minimaal) uit 6 kinderen, die tijdens de wedstrijdjes worden gesplitst in 2 drietallen. Na een warming-up-spel van ca. 10 minuten spelen de drietallen van vereniging A tegen de drietallen van vereniging B. (15 minuten, tegelijkertijd). Na de rust wordt gewisseld van tegenstander en wordt nogmaals 15 minuten gespeeld. Dit geldt voor de 1ste en 2de periode en de midwintercompetitie.Als het weer het toelaat en de kinderen het aankunnen, kan in overleg twee keer 20 minuten worden gespeeld.

F-Jeugd speelt 6 : 6In de 3de periode (voorjaar) is de keuze voor alle teams 3:3 of 6:6. Dus ook voor teams die later zijn ingestroomd. Meestal wordt gekozen voor 6: 6 als voorbereiding voor het volgende seizoen. De 6:6 F-wedstrijden zijn gelijk aan de 6E-wedstrijden d.w.z. 2 maal 25 minuten en een "aangeklede” keeper. Na de wedstrijd wordt samen met de tegenstanders nog iets gedronken in het clubhuis.

E – jeugd: voor kinderen van 8 en 9 jaar leren hockeyen op een plezierige, veilige en dynamische manier. Wij onderscheiden in deze categorie twee groepen:

a.E-BEGINNERS:dit zijn nieuwelingen of 8-jarigen die in de F-categorie hebben getraind/gespeeld.Eerste jaars E-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld.

b.E-GEVORDERDEN: dit zijn de tweedejaars E.

Een jaar later – bij de tweedejaars E-teams - spelen de kinderen 8 tegen 8. De wedstrijden worden gespeeld op een half veld en er gelden meer en andere spelregels.

De wedstrijden worden gespeeld op de zaterdagochtend en duren 2 x 25 minuten voor de 1e jaars E6-teams en duren 2 x 30 minuten voor de 2e jaars E8-teams. Het afzeggen voor een wedstrijd dient te gebeuren bij de coach van het team. Als u op tijd afzegt, heeft de coach nog tijd om vervanging te regelen.

Voor meer info: [email protected]


JUNIOREN

De jeugd wordt onderverdeeld in oudere jeugd (A-, B-, C- en D-teams) en Jongste Jeugd (D8-, Mini’s, F-jes en Supermini's). De Supermini's (6/7 jaar) spelen nog geen wedstrijden maar oefenen één keer in de week op zaterdagochtend. Verder spelen alle teams in een aan het niveau aangepaste competitie mee. Ieder team staat onder leiding van één of twee coaches die de kinderen voor, tijdens en na de wedstrijd begeleiden.

 

De indeling van de jeugd gaat naar leeftijd. Ben je voor 1 oktober van het lopend hockeyseizoen:

  • 6 jaar of ouder maar nog geen 7 jaar dan val je in de Supermini-categorie
  • 7 jaar of ouder maar nog geen 8 jaar dan val je in de F-categorie
  • 8 jaar of ouder maar nog geen 9 jaar dan val je in de E6-categorie
  • 9 jaar of ouder maar nog geen 10 jaar dan val je in de E8-categorie
  • 10 jaar of ouder maar nog geen 12 jaar dan val je in de D-categorie
  • 12 jaar of ouder maar nog geen 14 jaar dan val je in de C-categorie
  • 14 jaar of ouder maar nog geen 16 jaar dan val je in de B-categorie
  • 16 jaar of ouder maar nog geen 18 jaar dan val je in de A-categorie

De Technische Commissie (voor de oudere jeugd) en de Mini Commissie (voor de jongste jeugd) bepalen, in samenspraak met o.a. de trainers en coaches, de teamindelingen voor het nieuwe seizoen.

Voor vragen en informatie kunt U terecht bij:

Technische Commissie [email protected]

Jongste Jeugd Commissie [email protected]

 

HOCKEYSEIZOEN

Het hockeyseizoen loopt van begin september t/m eind mei, de trainingen starten in de tweede of derde week van augustus, afhankelijk van de schoolvakanties.Na afloop van het seizoen, in juni, worden er diverse toernooien georganiseerd en gaan de teams naar een toernooi op een andere vereniging of nemen deel aan Tempo '34 toernooien.

TRAININGEN

Afhankelijk van de leeftijdscategorie, wordt er één of twee keer per week getraind. De oudere jeugd traint tweemaal anderhalf uur, de jongste jeugd traint op maandag- of woensdagmiddag een uur.

WEDSTRIJDEN

Op zaterdag zijn er vanaf de F-categorie door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) georganiseerde wedstrijden. De competitie start normaliter gedurende het tweede weekend van september en eindigt in de derde week van mei.Gedurende de winterstop, van december t/m februari wordt de zaalhockeycompetitie gespeeld.

 

TRIM/RECREANTENHOCKEY

Maandag recreanten
Elke maandagavond vanaf 20.30u kunnen ouders van jeugdleden zelf ook proeven aan het hockeyspel. Onder leiding van enkele ervaren hockeyers worden de elementaire technieken aangeleerd en kan men ook regelmatig meedoen aan wedstrijden tegen recreatieteams van andere verenigingen.

Voor wie: voor iedere man of vrouw die sportief is. Hockey ervaring niet noodzakelijk.

De maandag recreantengroep, zoals de groep binnen tempo wordt genoemd, bestaat momenteel uit ca. 25 personen. De verhouding man/vrouw is ongeveer 50%. Leeftijd tussen de 30 en 65 jaar.

Een belangrijk aspect binnen deze groep is het respecteren van beginnende hockeyers. Voor iedereen moet het leuk zijn. Of je nu jaren hebt gehockeyd of je begint net…geen probleem!

Ons motto: Kom eens langs in sportkleding. Probeer het en als je het leuk vindt sluit je dan aan. Heb je geen hockeystick: geen probleem, daar kunnen we je mee helpen.


Woensdagrecreanten
Naast het maandagavond recreantengebeurenis er op de woensdag avond van 21.00-22.30u, een trainingsavond voor de meer gevorderde recreant en veteraan.

Voornamelijkwordt er op deze avond een hockeypartij gespeeld met de aanwezigen.
Een uitstekend moment om de hockeyvaardigheden in de praktijk te blijven oefenen en je conditie op peil te krijgen en houden.

Niet genoeg geld? Toch sporten!

Wil jouw zoon of dochter sporten? Het Jeugdsportfonds Rotterdam betaalt het lidmaatschap van de sportvereniging als ouders dit niet kunnen.

Wat vergoedt het Jeugdsportfonds?

Het Jeugdsportfonds vergoedt voor kinderen één keer per jaar het lidmaatschap van de sportvereniging. Sportkleding en andere sportspullen worden niet door het Jeugdsportfonds Rotterdam vergoed.

Hoe vraag je Jeugdsportfonds aan?

Geef bij de gymleerkracht op school of bij schoolmaatschappelijk werk aan dat je jouw kind wilt laten sporten via het Jeugdsportfonds. Als je jouw legitimatiebewijs en inkomensgegevens laat zien, kan de leerkracht een aanvraag voor je doen. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen.

Neem binnen onze vereniging contact op met [email protected]  als je vragen hebt over het Jeugdsportfonds. Onze contactpersoon kan je vertellen hoe het Jeugdsportfonds werkt maar kan geen aanvraag voor je doen. Op de school van jouw kind kun je vragen wie deze aanvraag voor je kan indienen.


 

Voor het digitale inschrijfformulier klik hier:

http://www.tempo34.nl/site/default.asp?Option=11016

Voor het contributie overzicht klik hier:

http://www.tempo34.nl/site/default.asp?option=2502&stcname=club_lidworden_contributie&menu=3