RGHC TEMPO '34 VOOR MEER DAN SUCCESVOL HOCKEY ALLEEN
Dames1 Web_1.jpg Dames1_Bewerkt_2.jpg Dames1_bewerkt_3.jpg Dames1_Bewerkt_4.jpg Foto 1_Heren2_bewerkt.jpg Heren2_bewerkt3.jpg Heren2_bewerkt_2.jpg Tempo feest_bewerkt1.jpg Tempo feest_bewerkt2.jpg Tempo feest_bewerkt3.jpg

Hockey| Jongste Jeugd algemeen

Hockeyen in een eerste team, in een recreatief team of in een beginners team. Bij Tempo '34 is het allemaal mogelijk, en op elk niveau.


JONGSTE JEUGD

Bij Tempo '34 hockeyen circa 120 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar. Deze groep kinderen hockeyt in de categorie Jongste Jeugd. Met deze informatie hopen wij een goed beeld te geven van de manier waarop de Jongste Jeugd is georganiseerd bij Tempo '34 en een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Heeft u nog andere vragen, dan kunt u terecht bij de Mini Commissie:[email protected]

Leeftijdscategorie‘n Jongste Jeugd

 

Ben je voor 1 oktober van het lopend hockeyseizoen:

Leeftijd

Categorie

4 of 5 jaar

Funkey

6 jaar

Supermini’s

7 jaar

F

8 jaar

1e jaars E

9 jaar

2e jaars E


F -jeugd: In het seizoen nadat uw kind 7 jaar geworden is (peildatum is 1 oktober), kan het deelnemen aan de competitie in een F-team.Ê

  1. F-Jeugd speelt 3 tegen 3. Een F-team bestaat (minimaal) uit 6 kinderen, die tijdens de wedstrijdjes worden gesplitst in 2 drietallen. Na een warming-up-spel van ca. 10 minuten spelen de drietallen van vereniging A tegen de drietallen van vereniging B. (15 minuten, tegelijkertijd). Na de rust wordt gewisseld van tegenstander en wordt nogmaals 15 minuten gespeeld. Dit geldt voor de 1ste en 2de periode en de midwintercompetitie. Als de weersomstandigheden het toelaat en de kinderen het aankunnen, kan in overleg twee keer 20 minuten worden gespeeld.
  2. F-Jeugd speelt 6 tegen 6. In de 3de periode (voorjaar) is de keuze voor alle teams 3:3 of 6:6. Dus ook voor teams die later zijn ingestroomd. Meestal wordt gekozen voor 6:6 als voorbereiding voor het volgende seizoen. De 6:6 F-wedstrijden zijn gelijk aan de 6E-wedstrijden d.w.z. 2 maal 25 minuten en een "aangeklede" keeper.

E-D jeugd: voor kinderen van 8 en 9 jaar leren hockeyen op een plezierige, veilige en dynamische manier. Wij onderscheiden in deze categorie twee groepen:

 

  1. E-BEGINNERS: dit zijn nieuwelingen of 8-jarigen die in de F-categorie hebben getraind/gespeeld. Eerste jaars E-teams spelen 6 tegen 6 op een kwart veld.
  2. E-GEVORDERDEN: dit zijn de tweedejaars E.

 

Een jaar later D bij de tweedejaars E-teams - spelen de kinderen 8 tegen 8. De wedstrijden worden gespeeld op een half veld en er gelden meer en andere spelregels.

De wedstrijden worden gespeeld op de zaterdagochtend en duren 2 x 25 minuten voor de 1e jaars E6-teams en duren 2 x 30 minuten voor de 2e jaars E8-teams.


Trainingen

De trainingen voor alle Jongste Jeugdleden vinden volgens het trainingsschema plaats. De training gaat altijd door, tenzij de weersomstandigheden het trainen onmogelijk maken. Als de training wordt afgelast, dan wordt dat door de trainer gecommuniceerd.

Tijdens de reguliere schoolvakanties in de regio wordt er niet getraind.


Verloop hockeyseizoen

Het hockeyseizoen loopt van begin september tot ongeveer half juni. De Jongste Jeugdcompetitie is verdeeld in 4 speelrondes Aan het begin van ieder seizoen worden de teams ingedeeld in een poule van gelijkwaardige teams. Na de herfstvakantie en na de midwintercompetitie (F) /zaalhockeyperiode (E) volgt er voor de teams een eventuele herindeling. Hiermee wordt voorkomen dat een team een heel seizoen in een te zwakke of te sterke poule speelt. Bij elke herindeling bestaat er tevens de mogelijkheid een nieuw team in de competitie te brengen. Dit is van belang voor teams die gedurende het seizoen worden opgericht.

In juni is er voor alle E6/E8tallen een afsluitende competitiedag de Jongste Jeugddag.


Jongste Jeugddag

Alle E-teams nemen deel aan de Jongste Jeugddag (verplichte afsluiting van de competitie door de KNHB). Dit toernooi wordt georganiseerd op verschillende clubs in de regio.

Daarnaast kan elk team zich naar believen inschrijven voor extra toernooien die op clubs in de regio worden georganiseerd. De coaches krijgen in de loop van het seizoen de informatie over deze toernooien.


Wat we verwachten van de ouders/verzorgers.

Gezien de leeftijd van de kinderen in de Jongste Jeugd verwachten wij betrokkenheid van de ouders/verzorgers. Bij trainingen en wedstrijden is er bij voorkeur altijd een van de ouders/verzorgers aanwezig. Dit is erg leuk voor het kind en bevordert ook zeker de gezelligheid rondom het team.

Hockey is een teamsport. Door afwezig te zijn tijdens trainingen of wedstrijden dupeer je je teamgenoten. Zorg er dus voor dat uw kind alleen in het uiterste geval een training of wedstrijd moet missen en meldt dit vooraf bij de trainer of coach.


Aanmelden?

Als uw kind wil gaan hockeyen

Schrijf uw kind in door het aanmeldingsformulier in te vullen op de website van Tempo '34

U ontvangt na inschrijving binnen 2 weken van ons bericht over de plaatsingsmogelijkheden. Als wij een plekje hebben dan is er altijd de mogelijkheid om 3 keer te komen proeftrainen.

Het is helaas niet mogelijk om gedurende het seizoen een keer met een bestaand team mee te trainen, een keer bij een training komen kijken kan natuurlijk wel.