RGHC TEMPO '34 VOOR MEER DAN SUCCESVOL HOCKEY ALLEEN
Dames1 Web_1.jpg Dames1_Bewerkt_2.jpg Dames1_bewerkt_3.jpg Dames1_Bewerkt_4.jpg Foto 1_Heren2_bewerkt.jpg Heren2_bewerkt3.jpg Heren2_bewerkt_2.jpg Tempo feest_bewerkt1.jpg Tempo feest_bewerkt2.jpg Tempo feest_bewerkt3.jpg

Arbitrage - Diverse


Vernieuwde procedure scheidsrechterskaarten

Sinds 1 augustus 2009 is er een nieuwe procedure voor aanvraag van scheidsrechterskaarten van kracht. 
 
Tijdens de invoering van de nieuwe procedure blijken er een aantal vragen veelvuldig terug te komen. Hieronder een antwoord op de meest gestelde vragen.
 
1. Wat is de unieke relatiecode en waar kan ik die vinden?
De unieke relatiecode wordt automatisch aangemaakt wanneer een lid wordt ingevoerd in de elektronische ledenadministratie van de vereniging. De relatiecode bestaat uit 7 karakters, opeenvolgend: 2 letters, 2 cijfers, 2 letter en 1 cijfer. De code begint vrijwel altijd met een M of een L. Bijvoorbeeld MH75TF9. De unieke relatiecode is ook in de elektronische ledenadministratie te vinden onder het kopje "KNHB-nummer" of "Bondsnummer". Dit verschilt per ledenadministratiesysteem.
 
2. Ouders of andere vrijwilligers willen fluiten, maar hebben geen unieke relatiecode. Kunnen zij nu wel een scheidsrechterskaart ontvangen?
Zonder unieke relatiecode is het niet mogelijk een scheidsrechterskaart aan te vragen. De vrijwilligers kunnen in de ledenadministratie van de vereniging worden opgenomen, zodat ze een unieke relatiecode krijgen. Echter zodanig dat de vrijwilligers geen contributie aan de vereniging hoeven te betalen en de vereniging geen afdracht aan de bond hoeft te doen. Dit geldt overigens voor alle vrijwilligers.
 
3. Is het mogelijk om het adres voor het toesturen van de scheidsrechterskaarten te wijzigen?
De scheidsrechterskaarten worden altijd naar het secretariaat van de vereniging gestuurd. Neem contact op met het secretariaat voor eventuele afspraken omtrent verdeling van de kaarten. Het is mogelijk om het adres voor het toesturen van scheidsrechterskaarten te wijzigen middels een mailtje naar [email protected]. Dit kan echter maar één keer per seizoen.
 
4. Wat te doen met leden die hun scheidsrechterskaart en/of kaartnummer kwijt zijn?
Als de vereniging zeker weet dat diegene de kaart heeft gehaald, kan worden volstaan met de unieke relatiecode. Deze code kan worden ingevuld op het wedstrijdformulier. Het oude kaartnummer is niet meer nodig. Overigens is het wel mogelijk het oude kaartnummer op het wedstrijdformulier in te vullen. Een vervangende scheidsrechterskaart vraagt u aan via het formulier "aanvraag vervangende kaarten clubscheidsrechters Unipas".  Alle verenigingen hebben een uitdraai gekregen van de geregistreerde scheidrechters op hun vereniging. Kaartnummers kunnen hierin worden opgezocht.
 
5. Wat is de minimum leeftijd voor aanvraag van scheidsrechterskaarten?
Iedereen mag de cursus volgen en examen doen. Hier is geen leeftijdsgrens aan verbonden. Alle kaarten op het examenformulier worden geproduceerd en naar de vereniging gestuurd. De kaart mag in principe pas uitgegeven worden aan de leden wanneer ze 14 jaar of ouder zijn. Het is aan de vereniging om goed in te schatten of deze persoon klaar is voor het fluiten van een wedstrijd.
 
6. Wat zijn de kosten voor de aanvraag van nieuwe of vervangende scheidsrechterskaarten?
-  Kosten voor de nieuwe scheidsrechterskaarten worden verrekend met de kosten van het
   examen voor clubscheidsrechters.
-  De kosten voor de aanvraag en productie van vervangende kaarten zijn €2,50.