RGHC TEMPO '34 VOOR MEER DAN SUCCESVOL HOCKEY ALLEEN
Dames1 Web_1.jpg Dames1_Bewerkt_2.jpg Dames1_bewerkt_3.jpg Dames1_Bewerkt_4.jpg Foto 1_Heren2_bewerkt.jpg Heren2_bewerkt3.jpg Heren2_bewerkt_2.jpg Tempo feest_bewerkt1.jpg Tempo feest_bewerkt2.jpg Tempo feest_bewerkt3.jpg
Arbitrage 22-9

Opleiding tot clubscheidsrechter voor ouders en/of verzorgers

Nieuws afbeelding

Beste ouders en/of verzorgers van onze jeugdleden,

Graag nodigt de club geïnteresseerde ouders uit voor de opleiding tot clubscheidsrechter. Ieder spelend lid van een vereniging moet vanaf 15 jaar zijn/haar scheidsrechter kaart halen, maar uiteraard is de vereniging ook altijd op zoek naar ouder-vrijwilligers die graag de wedstrijden van hun kinderen willen begeleiden of simpelweg meer willen leren over de spelregels.

Voor wie is de opleiding tot clubscheidsrechter ?

Deze opleiding is specifiek voor ouders en/of verzorgers die (nog) geen kennis hebben van de hockeyregels en hier graag meer over zouden willen leren. Te denken valt aan:

-Coaches / teambegeleiders die graag meer willen leren over spelregels

-Ouders / verzorgers die graag wedstrijden van hun kinderen willen begeleiden

-Overige geïnteresseerden die graag kennis willen opdoen over de spelregels van het hockey

Wat fluit je als clubscheidsrechter?

Als clubscheidsrechter fluit je wedstrijden op je eigen vereniging. Je fluit altijd een wedstrijd die bij je past, dat bepaalt de scheidsrechterscommissie van jouw vereniging. Die kijkt daarbij naar je leeftijd en ervaring. Het kan dan best voorkomen dat je een wedstrijd fluit bij hockeyers van een hoger niveau dan je zelf speelt, als de scheidsrechterscommissie denkt dat je dat aankunt. Maar je kunt natuurlijk ook je voorkeuren aangeven, als je het bijvoorbeeld leuk vindt om vooral jeugdteams te fluiten.

Onderdelen van de opleiding

De opleiding bestaat uit een E-learning die je thuis kunt doorlopen. Daarin kom je praktijksituaties tegen waarbij de spelregels worden uitgelegd. Ook oefen je met vragen, waardoor je de spelregels nog beter leert. Naast de E-learning zullen er nog 2 klassikale cursus avonden plaatsvinden waarin de stof klassikaal door genomen zal worden en je vragen kan stellen over de stof en bepaalde spelregels. Tevens zullen er tijdens de klassikale avonden ook oefenvragen doorgenomen worden. De toets maak je online en bestaat uit meerdere multiple-choice vragen.

Aanmelden ?

Wilt u graag deelnemen aan de opleiding meldt u dan aan door te mailen naar [email protected] met vermelding van de volgende gegevens i.v.m. het aanmaken van een digitaal account:

-Naam & geboorte datum

-Adres gegevens

Wanneer ?

Bij voldoende aanmeldingen wilt de club de opleiding tot clubscheidsrechter graag aanvangen in week 41/42. De 2 klassikale avonden zullen dan plaatsvinden op 2 nader te bepalen dinsdagen met aanvang half 9.

Met vriendelijke groet,
De arbitragecommissie