RGHC TEMPO '34 VOOR MEER DAN SUCCESVOL HOCKEY ALLEEN
header-tempo-1.jpg header-tempo-2.jpg header-tempo-3.jpg
Accommodatie 4-9

TEMPO '34 ROOKVRIJ, op weg naar een rookvrije generatie

Nieuws afbeelding

Maandag 3 september is in de bestuursvergadering unaniem besloten dat ook RGHC Tempo '34 gaat bijdragen aan een rookvrije generatie en een veilig sportklimaat. Het bestuur vindt het vooral belangrijk dat de jeugdleden op de club niet meer in aanraking komen met roken. Zien roken, doet roken, zo blijkt uit veel onderzoeken.

Hoewel het voor rokers soms beter is om 'cold turkey' te stoppen, is besloten om het rookvrij maken van de vereniging in twee stappen te doen.

Met ingang van komende zaterdag 8 september wordt het volgende rookbeleid gehanteerd:

Op zaterdagen is het gehele hockeycomplex rookvrij. Ook langs de velden, bij de prachtige overkapping of de overkapping aan het clubhuis is roken niet meer toegestaan.  

Op doordeweekse dagen (trainingsdagen) geldt een geheel rookverbod tot 20:30 uur. Tot die tijd zijn er namelijk nog jeugdteams actief op de velden. 

Onder meer bij de ingang van ons complex komen bordjes te hangen, waarop we wijzen op de nieuwe regels. Het bestuur hoopt en verwacht dat leden elkaar aanspreken, wanneer het rookverbod wordt overtreden en dat het instellen van een sanctiebeleid niet nodig zal zijn.

 Het bestuur heeft er bewust voor gekozen om op zondagen roken nog wel toe te staan. De jeugd is dan in mindere mate aanwezig. We maken voor die dag een uitzondering. Derhalve ligt het wel in de planning om per volgend seizoen RGHC Tempo '34 geheel rookvrij te maken.