RGHC TEMPO '34 VOOR MEER DAN SUCCESVOL HOCKEY ALLEEN
header-tempo-1.jpg header-tempo-2.jpg header-tempo-3.jpg
Algemeen 4-10

DAMES 1 EN HEREN 1 SPELEN OM SILVERCUP

Nieuws afbeelding

Na twee succesvolle jaren van de Silver Cup en 1 jaar Gold Cup, organiseert de KNHB ook komend seizoen weer een Bekercompetitie. In seizoen 2018-2019 is er een Gold Cup (voor Hoofdklasse, Promotieklasse en Overgangsklasse) en een Silver Cup (voor de Eerste Klasse tot en met de Vierde Klasse) waaraan ook onze Dames en Heren deelnemen. De komende vrijdagen zijn er thuis en uitwedstrijden ingepland. U kunt in het wedstrijdschema terug vinden wanneer de teams spelen. Ze kunnen uw support hard gebruiken dus kom kijken !

Achtergrondinformatie

De Silver Cup is gericht op teams uitkomend in de Eerste Klasse tot en met Vierde Klasse. Daarnaast wordt een Gold Cup gespeeld die zich richt op teams uit de Hoofdklasse, de Promotieklasse en de Overgangsklasse (en de vier hoogst geƫindigde teams uit de Silver Cup van het jaar ervoor die dit seizoen uitkomen in de Eerste Klasse). Met de Bekercompetitie wordt een mooie extra prijs gecreƫerd voor de clubs in de Eerste Klasse en lager. De wedstrijden worden gespeeld op de vrijdagavonden.

Gewijzigde opzet Silver Cup

De opzet van de competitie hebben we naar aanleiding van verschillende reacties van verenigingen gewijzigd. Er zullen geen poulewedstrijden meer gespeeld worden tussen de Derde en Vierde Klasse teams maar er wordt direct gespeeld volgens het knock-out principe. Ook zullen er geen voorrondes meer zijn voor de Tweede en Eerste Klasse teams maar kunnen alle teams uitkomend in deze klassen deelnemen. Hierdoor zijn er 2 speelrondes meer ten opzichte van vorig jaar. In de eerste ronde starten de Vierde Klasse teams. In de tweede ronde stromen de Derde Klasse teams in, in de derde ronde de Tweede Klasse teams en in de vierde ronde de Eerste Klasse teams.
De competitie kent, om te kunnen komen tot een uitvoerbare planning, maximaal 10 ronden waardoor het aantal deelnemers is gemaximaliseerd. De volgorde van opgave is leidend.